Hvis du drikker alkohol burde du lese dette

 

Jeg skal ha mini foredrag i naturfagen i dag. Så jeg ville egnelitg bare skrive litt om det ''temaet'' jeg har. Vi fikk velge hva som helst under helse og livsstil. Så lenge læreren godkjente det. Så jeg valgte å ha om Asian  Flush ( Alcohol flush reaction )  Det var faktisk Pia som leste litt om det fra nami boken. Så jeg følte jeg måtte ta det, siden jeg er faktisk er 50% asiatisk. Jeg skal bare skrive kort om hva det er. Fordi jeg tenker at det faktisk kan være litt nyttig å vite. I alle fall for unge folk som får en allergisk reaksjon på alkohol eller drikker alkohol i det hele tatt. Nyttig og vite uansett. Fordi dette kan føre til alvorlige ting. Hvis du ikke slutter å drikke alkohol, men det er i ekstreme tilfeller.
Tegn på at du har Asian flush er at du:
-begynner å rødme
-hovner opp i ansiktet
-blir kvalm
-oppkast
-svetting på hele kroppen
-hjertebank
-Og i verstefall blødninger i magen, men det er veldig veldig skjeldent.
Det som gjør at du får disse reaksjonene er at du mangler et enzym eller har mindre av det ensymet ( Aldehyd Dehydrogeanse) Det at du mangler det ene enzymet eller har mindre av det enzymet gjør at kroppen ikke klarer å ''forbrenne'' et giftig nedbrytings stoff som kalles ( Acetaldehyd ).Mange tror de er allergiske mot alkohol, og kan finne en behandling for dette. Men det de ikke vet er at det ikke er en alergi. Det er bare det at du får en allergisk reaksjon på alkohol. Det har navnet Asian Flush fordi denne genetiske varianten er mest utbredt i asiatiske land, for det meste Kina, Japan og Korea. ca 50% har denne genetiske varianten. Men det betyr ikke at folk i europa og Afrika ikke kan få Asian Flush.
Det er fult mulig å drikke alkohol, men du må stoppe ved rødming, eller andre reaksjoner. Det beste er om du ikke drikker alkohol i det hele tatt.
Jeg har lest mange innlegg på Lommelegen.no. Jeg prøvde å sammenlikne hva de forskjelige legene sa.  Du kan selv dra inn på lomelegen.no og søke eller legge igjen et spørsmål til legene der. Håper du skjønte noe av det jeg prøvde og fortelle, eller gadd og lese i det hele tatt !! 

 

4 kommentarer

chalt

11.05.2011 kl.08:47

da veit jeg det til neste gang ;P

11.05.2011 kl.09:45

jeg er jo fra Asia, blir alltid knallrød i fjeset når jeg drikker alkohol + at jeg får sykt hjertebank.. grøss

Anine photo Kim

11.05.2011 kl.12:39

Anonym: slutt å drikk alkohol sier jeg bare !! :)

Anna

11.05.2011 kl.17:10

nais "foredrag"

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Foto BLOGG

bloglovin
hits