Media oppgaver

Skoleprosjekt- Blekk som lidenskap

Dette er da filmen jeg, Anna og Mia har mekka på i ca 3 uker. Det skal være en poetisk/observerende dokumentarfilm.
Filmet på Onkel Henrys tattoo shoop. Det er en ganske unik tatoveringssjappe. Vi har blant annet filmet Tommy Berntsen som var med i ´´Til Toppen Av Norge´´  han kom på andre plass ! WIhoo!


Media Oppg !


Canon 7D 85mm 1.8

Nydeli sant ???????

Legger Fotballskoene på hylla !!

Ja da va skandia over da. Også mine siste dager på fotballbanen. Nå skal jeg legge fotballskoene på hylla. Kanskje jeg gjør comeback om 20 år....kødda ! Men i så fall starter jeg på et vennelag eller no, men det blir noen år til tror jeg. Det har vært utrolig gøy å spille fotball, på både ottis, Nardo og Utleira. 5 fantastiske år med fotball som jeg aldri vil glemme!! Tror jeg må grine litt :( ♥ Haha Men uansett så tror jeg at jeg vil spille fotball ute med venner osv! Kommer ikke til å slutte å trikse med ballen, det er jo det artigeste med fotball, haha. Da slipper jeg å springe! KØDDA.. Men jeg har ikke verdens beste kondis, så kanskje best for meg at jeg slutter nå :D

Hvis du drikker alkohol burde du lese dette

 

Jeg skal ha mini foredrag i naturfagen i dag. Så jeg ville egnelitg bare skrive litt om det ''temaet'' jeg har. Vi fikk velge hva som helst under helse og livsstil. Så lenge læreren godkjente det. Så jeg valgte å ha om Asian  Flush ( Alcohol flush reaction )  Det var faktisk Pia som leste litt om det fra nami boken. Så jeg følte jeg måtte ta det, siden jeg er faktisk er 50% asiatisk. Jeg skal bare skrive kort om hva det er. Fordi jeg tenker at det faktisk kan være litt nyttig å vite. I alle fall for unge folk som får en allergisk reaksjon på alkohol eller drikker alkohol i det hele tatt. Nyttig og vite uansett. Fordi dette kan føre til alvorlige ting. Hvis du ikke slutter å drikke alkohol, men det er i ekstreme tilfeller.
Tegn på at du har Asian flush er at du:
-begynner å rødme
-hovner opp i ansiktet
-blir kvalm
-oppkast
-svetting på hele kroppen
-hjertebank
-Og i verstefall blødninger i magen, men det er veldig veldig skjeldent.
Det som gjør at du får disse reaksjonene er at du mangler et enzym eller har mindre av det ensymet ( Aldehyd Dehydrogeanse) Det at du mangler det ene enzymet eller har mindre av det enzymet gjør at kroppen ikke klarer å ''forbrenne'' et giftig nedbrytings stoff som kalles ( Acetaldehyd ).Mange tror de er allergiske mot alkohol, og kan finne en behandling for dette. Men det de ikke vet er at det ikke er en alergi. Det er bare det at du får en allergisk reaksjon på alkohol. Det har navnet Asian Flush fordi denne genetiske varianten er mest utbredt i asiatiske land, for det meste Kina, Japan og Korea. ca 50% har denne genetiske varianten. Men det betyr ikke at folk i europa og Afrika ikke kan få Asian Flush.
Det er fult mulig å drikke alkohol, men du må stoppe ved rødming, eller andre reaksjoner. Det beste er om du ikke drikker alkohol i det hele tatt.
Jeg har lest mange innlegg på Lommelegen.no. Jeg prøvde å sammenlikne hva de forskjelige legene sa.  Du kan selv dra inn på lomelegen.no og søke eller legge igjen et spørsmål til legene der. Håper du skjønte noe av det jeg prøvde og fortelle, eller gadd og lese i det hele tatt !! 

 

Dilemma delux help meee

 Jeg har ønsket meg vidvinkel linse veldig lenge nå. Så jeg har lest utrolig mye på brukeres erfaringer på foto.no. Utrolig genial side btw. Liker du foto, så brude du sjekke den ut. Men tilbake til temaet. Jeg har hørt at 10-22 mm fra canon er utrolig bra. Og det er en av de beste linsene canon har. Altså med tanke på at det ikke er en fullformat linse. Den skal være ganske stille på Autofokusen, og bildekvaliteten skal være på topp. Sigma linsen har jeg også bare hørt positive ting om. Det er det som gjør det venskelig. Skal jeg kjøpe canons topp linse. Eller gå for sigma sin, som er 2500 kr billigere. Det må jo være en grunn til at canon sin linse er billigere ??

Spotify kan ta å drit sæ utHva er greia med at de har ******** spotify. Kan jo bare høre på en sang 5 ganger elns?Og i tillegg til det så kan man bare høre på musikk i 10 timer. Det er ikke så veldig mye på en måned...Altså, nå vet jeg ikke med dere andre. Men jeg hører på musikk i flere timer om dagen, og da bruker jeg somregel spotify. Men  NEI DA...nå må jeg jo lage et ''busjett'' over spotify forbruket mitt .BAISJ TEIT spørr du miig....Man skal liksom betale 59kr hver måned får å få det slik det var før DVS ubegrenset tid på spotify. Nå må jeg jo begynne å laste ned musikk og bruke youtube igjen. Stress, livet var så mye bedre før dette skjedde.Har ikke spotify lyst til å spre musikkgleden gratis. Hvorfor skal alt koste penger??

 

sigma 10-22 VS Canon EF-S 10-22

Canonbildet   sigmabildet

Witch one is better?

Sigma 10-20mm F3.5 EX DC HSM Canon VS Canon EF-S 10-22mm f/3,5-4,5 USM 

Siga koster rundt 5000 kr. Litt mer i guess!

Canon Koster litt over 6000 kr

Hvis det er noen som har peiling på dette så blirjeg super glad på tilbakemeldinger...!! 

Canon VS Nikon

Hvem liker du best ? Canon eller Nikon????

Jeg liker canon

Canon 7D (Min)

Nikon D7000
 

SÅÅÅÅ CANON VS NIKON ???

Påskestemning eller kanskje ikke ??

Hvor mange er det som egentlig feirer påske, og vet hva det egneltig er/står for? hmmm...Jeg har ikke påske følelse, så det er kansje derfor jeg skriver dette nå. For de fleste så er påske, enten ferie eller påskeegg, eller begge dele. Siden jeg har godis stopp, så har ikke jeg påskeegg i år. Det er kansje derfor jeg ikke har påskestemning Fordi jeg kke har de samme gamle tradisjonene som før :S, hmm jaja 

Hvordan Føler du det ??? påskestemning eller ikke? Canon IXUS 60 (Kompakt kameraet til AnnaR) tatt av meg. Bruker nemelig PC´n til ANNA

How to play piano!!!

Noen som vet en skikkelig kul sang jeg kan lære meg på piano?????

 jeg kan å spille piano btw :P!!!!

Canon 7D 50mm 1.8♥


What's behind your wall???

Jeg mener at alle i hele verden har et eller annet skjult talent på en måte. Det er noe de brenner for og kan veldig bra, og gjør det på sin helt egen måte. 

Er du enig??♥

Hva er ditt hemmelige talent, Det kan være hva som helst????? I knøøw you have a talent

 Canon 7D 50 mm 1.8♥

 

Tanken på å kjøpe er bedre enn å eie

Hvorfor skal man oppdatere klesskapet så synsykt ofte? Jo, fordi du føler deg bedre, penere og kulere fordi du har de klærne som er på moten nå, eller klær som ingen andre har. Men hvem er det som egentlig bryr seg om hva du har på deg? Det er jo egentlig bare du selv som bryr deg om hvaduhar på deg. Den nye, dyre buksa du kjøpte i går, er bare kul å vise fram for klassekammerater og venner en gang. Kulheten på buksa går ned 5 hakk hver gang du bruker den. Så derfor føler du at du må kjøpe en ny ;)

Jeg synes tanken på at jeg skal kjøpe, eller vil ha et klesplagg er mere tilfretstillende enn å eie et klesplagg. Det er jo selvfølgelig godt og eie det også, men ''rusen'/ Gleden'' går over om noen dager uansett, kansje man angrer på at man kjøpte det klesplagget etter hver LÆÆÆLL♥Canon 7D 50 mm 1.8 ♥

Only two ays left

Jeg begynner smålig å bli ferdig med kunst og håndtverk prosjektet nå. Har bare litt redigering og teoridelen igjen så er prosjektet i boks. Det må være ferdig til fredag, så bare 2 dager igjen♥ Kansje det blir youtube, jeg veit ikke helt enda. spørs på om det blir noe bra :P

 

Canon 7D 50mm 1.8 ♥

 

Shining light in your eyes

Var nettopp på konserrt i Isak kultur hus. Det var ei jente som er dattra til vennina til mor.. hoho den var vrien du :) Men i såfall, det var hun og en gutt som hadde en konsert i ca en time. Det var utrolig bra, klarer ikke beskrive..!!!

Haha, fant nettopp ut hvordan man skrur på trådløs blitz ( låner Einar sin ) Litt flaut at jeg ikke fikk det til før nå.. Mn jaja, noen er født smarte, sån som meg, og andre er født mindre smarte♥ Men uansett, Det var faktisk veldig gøy og eksprimintere med, så tror jeg skal ta med meg blitzen på skolen i morgen og se om det blir no bbrae bilder. Legger ut et ''BLINK SKUDD'' jeg tok i sta. Skjønte du den eller ? blinks skudd ???... liksom at ja.. du skjønte den !!!

Hmm kan ikke kalle dette et blink skudd, men det var bare så sykt ironisk håhå !!!

Canon 7D 50 mm 1.8 ♥

How To Make Life Easy

Til alle dere late fol der ute som ikke gidder å hente posten ! Lag dere DIGIPOST trykk her Her får du posten din på nett. Altså nå er det snakk om regninger, og brev fra firma osv. Du får selvfølgelig ikke et brev fra mormoren din på digipost. Men det er litt genialt å få regninger på digipost, så slipper du å springe i postkassa for å hente posten haha :DCanon 7D 50mm 1.8♥

Ohhh Happy Day

I dag er en super dag, ikke sant? Jeg føler meg så glad, klarer ikke beskrive den følelsen... I dag sitter liksom alt på plass, ''Haha jævla fislosof'' tenker du sikkert nå. Men Det er litt godt også da ! :) Jeg har så sykt mye å glede meg til...

Påske ferie 
   I neste uke så er det påske ferie


London tur med mor, Anna og moren hennes 
 Da blir det shopping for alle pengene! Gleder meg helt sykt ! ++ Anna har bursdag så da må vi feire den i london.  Det blir best <3.

Ferdig på hoeggen :DD
 Sykt lei av alt egneltig, så det blir bare godt !!!! 

Sommer ferie
bryllupp
Bursdag til mor
Bade
Spise IS
Sandefjord
Photo
Longboard <3 

VGS <3<3
Mest sansynlig media på cha <3<3<3 
Hvilken kjeks liker du best ??? 

#Lovely Days

Da var konserten i hoeggen ferdig. Haha...For det første så klarte ikke lydfolka og få på lyden i mikrofonene, Så vi fikk ikke tatt lydprøve. Og når vi skulle starte å spille så var micen på full guffe, og jeg hadde jo selvfølgelig høytaleren rettet mot øret, så jeg ble nesten døv. Mn, de klarte å skru ned etter hvert så det ble nok et bra innslag, Anna har jo verdens vakreste stemme !


Canon 7D 50mm1.8 ♥ **

Wheeee facebookspill tar over verden!

Serriøst, facebook tar av ! Alle på skolen min går rundt å prater om cash king hele tiden. Klikker helt mentalt fordi noen har bombet noe på øya di. Haha vedder på at de sitter opp til kl 22.00 for å få 60 nye spins. Jeg har spilt det, men la opp fordi jeg ble helt bomba ned. Jeg lå på 1.plass skjønner'u. Så!!! hvordan te digger du'a?`?

Dette trenger alle bloggere!

Noen få tips..

-Speilrefleks. Hvis du har et speilrefleks så kan du endre på lukkertid, blender, ISO,MF(manuelfokus) & AF(autofokus) og mange andre ting. Med et vanelig kompakt kamera skjer alt på en auto funksjon. ++ Med et speilrefleks kan du kjøpe nye linser med feks. Zoom, Vidvinkel eller macro osv. Så du blir aldri lei av å ta bilder fordi det altid er noe du kan utforske. Hvis du ikke har tenkt å ''satse' på foto anbefaler jeg Canon 550D det er et spilrefleks kamera med 18megapixel, 9 punkst fokuspunkter og HD videoopptak. Det koster ca 5500kr på japanphoto

-For dere som vil ta nååågenlunde fine lyse bilder med speilrefleks kamera, så anbefaler jeg 50mm 1.8 til Canon kamera. Det er en veldig fin linse som tar brae bilder til prisen. Så Løøøp og kjøp. Kjempe billig på Japanphoto ca 900kr.

-Rediger bildenedine. De blir mye finere hvis du redigerer. Og hvis du har photoshoop ta bildene i RAW-format fordi da kan du gjøre så mye mer med bildet.

Dere må ikke ha speilrefleks, Men et ganske bra kamera er jo supert! Du får mye finere bilder. Hvis bildene dine er fine så blir bloggen bedre. Det tipper jeg de fleste tenker.


Vær........

Okei... Jeg har veldig lyst til å ikke ambefale yr.no. I går var det medlt 8 + og regn. Men hvordan vær er det nå ? Jo det er sol å kjempe fint vær. Yr.no klarer ikke engang å se hvordan dag som kommer neste dag.. omg "!!!!!"!"#!##&#¤/(%=#¤/#%"!#¤

Men uansett. Jeg begynner virkelig å kjenne på hele kroppen og humøret at det går mot sommer. Det virker som om alle brikkene har kommet på plass hvis du skjønner. Bare det og høre på at fuglene faktisk har kommet tilbake,at man kan se den blåe himmelen og gå i tøysko. Det er en super herlig følelse. Du føler liksom at alt er bra igjen no worries!privat''

 

til blogg.no

Jeg har noen ting jeg skulle ønske blogg.no kunne ha forbedret seg på. Og det er blant annet en gratis blobb.no app for ipad. Det hadde jo vært supert. Nå som det har kommet kamera på ipad2. 
Man kan nemli ikke dra inn på blogg.no og legge ut et innlegg med bilder, og innlegg uten bilder er kjedelige !

Jeg ønsker også at blogg.no lager en kategorisert toppliste. Da kan folk dra inn på de bloggene som interiserer dem mest. Foreksempel mote blogger, foto blogger osv..  

Så til blogg.no
- Kategoriserte topplister Foreksempel: foto, Mote osv..

-App for Ipad og Iphone hvor man kan legge ut bilder i innlegg.''privat

Ahhh ! Tiden går så ''fort''

Nå er jeg egentlig bare lei og sliten. Jeg gjør det samme hver eneste dag. Rett og slett fordi jeg ikke har tid til noe annet. Skolen er stress, fordi vi skal ta sisste 'innspurt'' før VGS. Derfor får vi tonnevis med prøver og prosjekter hver uke. Hva oppår de med det? Jo, de får mange uengasjerte, utolmodige og sure dritt unger som meg. Det var faktisk en periode på Ungdomskolen jeg var ganske engasjert i timene. Jeg fulgte med og var 100% tilstede. Nå er alt bare stress og bla blablablablalblablalbalbla. 

Jo også har jeg trening hver hverdag. Altså man-fre. Noe som også tømmer energi, like mye som skolestress :) Men trening er gøy så skal ikke klage så mye på det. Kickboxing er super gøy. Men!!! fotballen er ikke like gøy som før. Dårlig vær og sånn. Så håper motivasjonen kommer til sommeren, med skandia cup og koselige stunder på ottisbanen :)

Det jeg egneltig skulle fram til, var at tiden egentlig går litt sakte. Jeg gjør jo det samme hver dag. Skole - Trening - PC - Soving. Når jeg er på skolen så venter jeg på friminutt, når jeg er hjemme venter jeg på at treninga skal begynne osv. OG JEG HATER Å VENTE.  skal slutte å klage nå. Har det egneltig ganske bra nå for tiden EGENTLIG


''privat

 

En gåte på en måte

En liten gåte til de som kjeder seg! den er kjempe vanskelig ! Den er fin å ta ved frokostbordet! Så når du klarer den velter du melkekartongen og hele dagen går i dass :D Havefunn


Såå ! hvem eier sebraen ?

Beklager

Det er noe jeg må fortelle. Noe jeg ikke kom på før nå. Og det er at jeg må si unnskyld for alle skrivefeilene. Eller egentlig så er det meningen at det skal være noen feil. Jeg ville bare ikke virke perfekt. Jeg er jo tross alt GUL. Jeg liker å si ordråd istedenfor ordforråd, Lædning istedenfor ledning. Det gir et lite preg over min gulhet!Jeg er nok ikke den typiske asian personen, som får 6 i alle fag. Iallefall ikke i norsk. 
Det var ikke en diss mot alle asian people i Norge! Dere rocker verden!!! Serriøst! dere gjør faktisk det♥

Det har ikke noe å si hvis noen lager en blogg og skriver ned alle skrivefeilene mine. Men tviler sterkt på at noen faktisk gidder å gjøre det. Så det har vel ikke så mye å si? hvis noen dør av å lese det jeg skriver, kan de gå og spise en banan.

Fiskesaus i potetmos NAM♥
liker du gardiner?

trenger inspo!

Nå som topplisten er proppa full av kjendiser og kødde blogger, så er det ikke mye inspirasjon og hente. Ikke nok med det. De fleste bloggene som er på toppen hadler jo om det samme. Det er jo ikke noe variasjon (ikke at jeg er superflink til å blogge eller no) Det går igjen det samme på alle bloggene. Mote, sminke, dagens outfit, dårlige annmeldelser. Skulle nesten tro blogging var jobben til folk. Og ikke det å ha det gøy med å blogge, skrive om ting du har på hjertet.

Og hvorfor skal alle kjendisene ta over blogg verdenen? De har jo nok av oppmerksomhet på tv, aviser, youtube osv. De blogger jo bare om livet sitt(har ikke lest alle kjendis bloggene, men utifra de jeg har lest).  De kan heller lage seg twitter. Eller de kan lage en ny blogg side for kjendiser. Så kan ''ikke-kjendiser'' være på  blogg.no, og kjendiser være på en egen side! www.kjendisblogg.no ellerno !!!! Vi trenger orginale blogger. Blogg.no burde virkelig lage en toppliste med kategorier. Foreksempel, Foto blogg,  Video blogg, mote blogg, OSV. Det hadde jo truffet midt i blinken for mange. Det tørr jeg vedde på.

 ''privat

 

det er en topp-dagbok pen ♥

, Trondheim

Foto BLOGG

bloglovin
hits